24.12.2018 15:14

Tuoppi 2018

Viaporin tuopin voitto Ströveen!

Tänä vuonna kerhomme osallistui Suomenlinnan pursiseuran järjestämään Viaporin tuoppi -puupurjevenekilpailuun 11.8.2018 ennätysmäärällä veneitä. Mukana olivat Jaakko Merikarin s/y Scalpella ja Jani Gröhnin s/y Desire.

Sää oli kisapäivänä aurinkoinen ja tuulinen, tuulen nopeus oli 12-13 m/s ja ylsi puuskissa 16m/s eli olosuhteet olivat vauhdikkaat, mutta eivät onneksi aivan yltäneet parin vuoden takaiseen myrskytuuleen.

Kisasta ei selvitty ilman takaiskuja. S/y Scalpella joutui valitettavasti keskeyttämään loistavasti alkaneen matkantekonsa tekniseen ongelmaan, mutta onneksi  ei miehistölle eikä veneelle koitunut vahinkoa.

Balsamia haavoille saatiin sitten oikein kunnolla, kun s/y Desire purjehti Itämeren risteilijät -luokassa luokkavoittoon! Veneen oma rataennätys parani puolella tunnilla ja lisäksi s/y Desire oli tasoituksilla korjatuissa tilastoissa kisan toiseksi nopein vene.

Vauhdikkaaseen kisaan antoi lisämaustetta 29er -luokan EM-kilpailu, jonka rata meni Tuopin radan kanssa ristiin. Varsinaisilta törmäyksiltä vältyttiin, mutta yksi kaksysi oli tulla Desiren mukaan kisamuistoksi :-) Kapteenin nopealla toiminnalla veneeseemme kiinni jäänyt skuuttiköysi saatiin irroitettua ja matka jatkui ilman ylimääräistä painolastia.

Tulokset

Hieno kisa taas, kiitos SUPS!

 

 

—————

Takaisin


Suomenlinna