Meriluonto

Kevät 2015

Tänä keväänä on lahdellamme nähty jo nokikanapariskunta, joutsenpariskunta, tukkasotkapariskunta ja silkkiuikkupariskunta perinteisten sorsien ja lokkien lisäksi.

Kevät 2014

Huhtikuun lopussa rannassa bongattu kärppä. Sama otus nähty vielä uudelleenkin. Venepukkien välissä on nähty oleilevan myös peloton rusakonpoikanen.

Rantakaislikossakin käy kova kevätkuhina. Lajeista ainakin nokikana ja silkkiuikku nähty pesäpuuhissa. Rannan purosuistossa havaittu myös punarinta.

Kesä 2013

Tänä kesänä on lahdellamme pesinyt onnistuneesti ainakin nokikana (2 poikasta), silkkiuikku (2 tai 3 poikasta) sekä lokki, jonka poikanen on keksinyt itselleen suojan fiskaripaatin trimmilevyn päältä. Samalta, jossa jokunen vuosi sitten oli sorsanpesä. Paikka on poikaselle hyvä, mutta meille veneilijöille vähän hankala, koska poikasen vanhemmat valvovat jälkikasvua naapuripaateissa ja jättävät jälkeensä, no tiedätte kyllä mitä... Kantta on tullut jynssättyä.

Rantakaislikossamme on myös joutsen hautomapuuhissa pesässä, jonka se lunasti itselleen nokikanaperheeltä isomman oikeudella. Pesintä ei ole näyttänyt ainakaan vielä tuottavan tulosta. Alkaa kyllä olla kiire, jos aikoo saada poikaset lentokuntoon syksyksi. 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Biologi, luontokuvaaja ja -kirjailija Lasse J. Laine on lupautunut yhteistyöhön kanssamme veneilyalueemme merellisen luonnon esittelyssä. Strömsinlahden Veneilijät ry on ylpeä tästä kunnianosoituksesta ja toivoo, että luonto-osio sivuillamme auttaa ja innostaa ihmisiä meriluontoon tutustumisessa ja sen suojelemisessa.

Lassen ehdotuksesta ja luvalla aloitamme luonto-osion lähialueemme Strömsinlahden kahden tutun asukkin esittelyllä.

Linkkejä klikkaamalla pääset laulujoutsenen ja nokikanan esittelysivuille Lassen kirjasta Suomalainen lintuopas (WSOY 1996). 


 


© Tällä Meriluonto-alueella olevien kuvien ja luontotekstien tekijänoikeudet ovat Lasse J. Laineella ja julkaistu hänen luvallaan.


Suomenlinna