13.09.2010 15:46

Keskustelunavaus: Pohdiskelua keskustelualueen tarpeellisuudesta kerhon sivuilla

Aina välillä tulee pohtineeksi näiden sivujen olemassaoloa ja jatkokehittämistä.

Katselin äsken kävijätilastoa ja yllätyin iloisesti siitä, että sivuillamme vierailee lukijoita. Ei nyt ihan ruuhkaksi asti, mutta hyvin tasaisena virtana kuitenkin. Se on tosi hieno juttu.

Pitkin vuotta minulla on usempaankin kertaan käynyt mielessä, että kunnollinen, kaikkien halukkaiden käytettävissä oleva ja helppokäyttöinen Ströve-keskustelualue olisi hyvä lisä näihin sivuihin.

Sivustomme on tehty Webnode-nimisen julkaisujärjestelmällä. Tästä löytyy suoraan keskustelualue-lisäosa, jonka kautta kaikki sivuilla vierailevat voisivat aloittaa keskusteluaiheita tai osallistua jo avattuihin aiheisiin. Esimerkiksi aikoinaan ilmoille heitetty kirpputoriajatus voitaisiin totteuttaa tällä tavalla.

Homma olisi helppo toteuttaakin. Tällaisen keskustelualueen käyttöönotto olisi minulle puolen minuutin juttu ja se korvaisi mainiosti nämä kirjoittamani artikeli-tyyppiset tarinat.

Minua kuitenkin askarruttaa se,  että käyttämässämme versiossa keskustelualue on täysin avoin. Jokainen sivulla vieraileva voisi siis kirjoittaa alueelle mitä mieleen tulee, ja kun olen noita vähän virallisempiakin keskustelualueita lukenut, ihmiset todellakin kirjoittavat mitä mieleen tulee. Törkyviestien poisto kyllä onnistuu, mutta en haluaisi sitoutua valvomaan aluetta 24 tuntia vuorokaudessa...

Toinen asia joka tässä mietityttää on se, että kaikki alueen viestit olisivat julkisia. Uskon, että tämän foorumin tärkeä olemassaoloperuste olisi kerhomme sisäisen viestinnän parantaminen. Siihen tarkoitukseen tällainen julkinen foorumi olisi mielestäni vähän liian avoin.

Keskustelualue toisi kutenkin piristystä näille sivuille ja mielestäni voisimme aluksi kokeilla jopa tätä avointa. Jos mopo karkaa ihan käsistä, pystyn helposti poistamaan keskusteluosion ja tarvittaessa ottamaan käyttöön järeämpiä työkaluja, joilla oma keskustelualue saadaan toimimaan salasanojen takana paljon turvatummin.

Mutta ennen sitä: tämä on tarkoitettu keskustelunavaukseksi. Jutellaan lisää kahvikupin ääressä kauden päättäjäisissä.

Joski 

—————

Takaisin


Suomenlinna